Mutfak · Sağlıklı Yaşam

Süper Doyurucu Kahvaltılık Vişneli Yulaflı Yoğurt

Merhaba!

Zayıflamaya başladığım dönemden, akşamdan hazırlayıp sabah kolay kahvaltı etmek için basit bir tarifim vardı. Bugün yiyecek öğle yemeği düşünürken o tarifi yapayım, yapmışken de sizinle paylaşayım dedim.

Tarif oldukça tok tutucu, yulaf ezmesinin barındırdığı yüksek lif tok kalmayı sağlıyor. Sabah yiyordum, ara öğün yiyemediğim zamanlarda akşam üstüne kadar tuttuğu oluyordu. O yüzden sabahları için kesinlikle öneririm bu tarifi, müthiş enerji veren bir öğün oluyor.

Süper Doyurucu Kahvaltılık Vişneli Yulaflı Yoğurt
Süper Doyurucu Kahvaltılık Vişneli Yulaflı Yoğurt

İçindekiler:

(Bende ölçü kabı var orada oranlayıp yapıyordum)

75ml’ye denk yulaf ezmesi

200ml kefir(evde kendi yaptığım kefir, ama yerine yoğurt ya da süt de kullanabilirsiniz aynı oranda)

1 tatlı kaşığı keten tohumu

1 tatlı kaşığı bal

6-7 donmuş ya da komposto yapılmış kiraz-vişne

Seçeneklerin ucunu açık bıraktım ki çeşitlendirebilesiniz. Kiraz vişne yerine eş değer miktarda mevsim meyvesi kullanabilirsiniz.

Sırayla yulaf, kefir, keten tohumu, bal ve meyveyi ekliyorsunuz. 1 gece buzdolabında bekletip, yulafların iyice şişmesini sağlıyorsunuz, daha da doyurucu oluyor. Ama yine de benim bugün yaptığım gibi hemen de yiyebilirsiniz.

İçine susam, çörek otu gibi tok tutucu şeyler ekleyebilir ve çeşitlendirebilirsini,z ben bu sefer biraz susamda koydum mesela 🙂

Bir de ben üşendiğim zaman blenderdan geçiriyorum yemek yerine içiyorum rahat oluyor. (Nasıl bir zayıflama isteğiyse artık, çiğnemeye üşenirken??)

Umarım tarifim hoşunuza gider. Herkese şimdiden afiyet olsun 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s